Wedstrijdverslag Heren 1 tegen Dordrecht

10 november 2015

Op www.dordrecht.nl is te vinden wat er in Dordrecht het meeste wordt gezocht. Afval. Dit kan natuurlijk twee dingen betekenen. Enerzijds dat er nergens afval is te vinden terwijl dit wel gewenst is. Anderzijds kan het betekenen dat er afval is zoek geraakt en weer snel moet worden gevonden. Vanuit Amsterdam rijdend hadden wij de kofferbak vol met sporttassen dus was het helaas niet mogelijk aan deze wens te voldoen.

Wat ons nog restte, was het spelen van een volleybalwedstrijd tegen de mannen van de Kogel. Voor aanvang was bij beide teams één ding onduidelijk: Wat moeten we doen met de liberopositie? Libero’s zijn van nature meer vatbaar voor allerlei aandoeningen. Pica, de ziekte van Cotard, hypertrichosis en de iets bekendere achondroplasie komen significant meer voor bij libero’s dan bij overige teamleden. Enfin, beide libero’s waren geveld en de wedstrijd startte met twee andere libero’s.

De eerste set ging gelijk op. Aan Dortse zijde en aan Amsterdamse zijde werden vele persoonlijke fouten gemaakt. Amsterdam had het moeilijk in de pass en serve terwijl Dordrecht dit ruimschoots compenseerde met het maken van netfouten en aanvalsfouten. Amsterdam ging er met de overwinning vandoor (23-25). Vervolgens stapte de ploeg van Pranger iets achteroverleunend de tweede set in en stond vrijwel direct 0-5 achter. Amsterdam kwam enkele punten terug. Op 24-25 werd een 0-2 voorsprong voor Amsterdam teruggedraaid. De scheidsrechter overrullede, na een duidelijke aarzeling, de beide vlaggers en gaf een ‘touché-punt’ aan Dordrecht. Het bleef enkele rallies zeer spannend en pas bij 30-28 was de set voorbij. Een set voor beide.

Dordrecht ging beter serveren en harkte deze set ruimschoots binnen. Wisselingen bij Amsterdam hadden niet het gewenste effect. De spelverdeler aan Dortse zijde kon goed zijn stempel op het Dortse spel zetten en onze eigen spelverdeler had het moeilijk. (25-16)

De laatste set voelde de scheidsrechter dat er door de uitploeg aan alle kanten de wedstrijd moedwillig werd verstierd. Wisselbordjes werden richting de bok geslingerd, de meest vreselijke termen werden gescandeerd en als klap op de vuurpijl werden er time-outs aangevraagd. De rode kaart was dan ook volledig terecht, maar wij vonden het stompzinnig. Amsterdam kwam nog dichtbij na een goede serveserie van De Jong maar de einduitslag was 25-22.

Alle punten blijven dus in Dordrecht met de 3-1 uitslag. Scheidsrechter van Kink krijgt een 6,3. Tegen het einde liet hij eerst iets te veel toe, waarna hij het overcompenseerde met kaarten. De wederhelft van de arbitrage, de heer Jonghoen krijgt een 6,7 omdat het gewoonweg een jofele gozer is en natuurlijk streng doch rechtvaardig aangaande netfouten was.

Hoor het verslag van Radio Topdivisie op: https://www.youtube.com/watch?v=PDnDacIFdn8