US heren 1 tegen Dynamo 2

12 oktober 2015

Na een week hard werken stond op zaterdag 10 oktober de wedstrijd Dynamo 2 – US 1 op het programma. De colonne uit Amsterdam vertrok bij het krieken van de dag richting Apeldoorn. De aanvangstijd was 16:30 en de krentenbollen verschaften ons de broodnodige energie. Sporten, energie en voeding dienen in balans te zijn wil je in de topdivisie ‘top’ presteren. Dit kan oud-coach George beamen.

Op half-court begon US haar wedstrijd met de volgende basis: Dambrink, Koolstra, Maarse, Van der Meer, Diepeveen, Van Leeuwen en libero De Leest. Maarse is all-round maar coach Pranger bedacht zich dat hij beter een echte midden op midden kon zetten en wisselde ‘good-old’ Andre er in. Dynamo had met een goed blok en evenzo goede verdediging al snel een voorsprong. US kwam er niet aan te pas en verloor 25-20.

In set twee was Covalo er ingekomen. Ditmaal startte Pranger wel met Andre en Van Leeuwen op de middenas. De Leest zorgde voor uiterst secure paasjes en de blokkering van US stond als een huis. Echter, bij 13-13 kwam Dynamo langszij. Zo kon het gebeuren dat Dynamo 2-0 voorkwam via wederom 25-20.

Maarse stond in set drie wederom in de basis. Ditmaal op diagonaal. Dit pakte goed uit want US won de set met 19-25. Dynamo zakte iets in en US begon goed te serveren. Toch toonde Dynamo veerkracht via de uitstekend bedienende De Vries. Aalders was niet te houden. De Jong kwam er, bij US, nog in met zijn float service maar kon geen potten breken.

In set vier stond US voor met 22-24 en kon helaas niet die welverdiende vijfde set afdwingen (27-25). Dynamo is hiermee US gepasseerd in de stand. US wijt dit tweede verlies van het jaar aan de aanvangstijd en steekt verder haar hand in eigen boezem.

De scheidsrechter de heer van der Rombouts heeft een goede wedstrijd gefloten. Hij krijgt een 7,2. Verder was scheidsrechter de Oberije matig (6,3). Radio Topdivisie, een nieuw initiatief, was aanwezig in Apeldoorn, luister het verslag door de volgende link aan te klikken:

https://youtu.be/StSE6oADgPQ