Cition samen met US Amsterdam grootste verliezer van het weekend!

5 oktober 2015

US PeelpushDit weekend stond de wedstrijd der wedstrijden op het programma. De wedstrijd waar weken naar werd uitgekeken. Sportclub Rouveen speelde uit tegen De Weide en het werd 6-2. Enfin.

Op 135 kilometer daarvandaan was de wedstrijd US – Peelpush.

Peelpush had niet voor niets 160 kilometer gereden, want benzinekosten plus parkeerkosten lopen snel op naar 148 euro. Terwijl Peelpush nog aan de gemaakte kosten dacht waren wij aan US’ zijde slecht gefocust. Foutserve na foutserve werd geproduceerd waardoor Peelpush met speel(pu)sh gemak uitliep. Van der Meer pakte nog een snoeihard blok op Roger Vermont maar wij verloren met 18-25.

Op Van der Meer na, startte US de tweede set met: De Leest, Covalo, Diepeveen, Dambrink, Koolstra, Van Leeuwen en Verheijden. Na een achterstand van 0-5 scoorden wij eindelijk een punt (1-5). Peelpush maakte weinig foutjes en bleef, onder aanvoering van libero Ivo Naus, rustig doorvolleyballen. Deze geboren Belg speelt alweer zijn 20e jaar bij Limburgs trots. De jaren ervaring van Ivo maakten dat Peelpush het hoofd koel hield, zelfs toen Dambrink zijn midden Verheijden en Van Leeuwen drie keer vrij speelde raakte Peelpush niet in paniek. Het gepeupel van Görzen voelde de parkeermeter steeds hoger oplopen en wilde de wedstrijd snel afmaken. Dit deden zij met hoog over het net geslagen ballen van Joeri Polman en een harde bal van Dursley Rimon. Dat De Leest een mooie verdedigingsactie maakte veranderde de eindstand van set twee niet (18-25).

Andre wist het niveau tot dan toe goed te verwoorden: “Het publiek is de grote verliezer.” Set drie liepen we gelijk op, de dubbele wissel met Maarse en De Jong gaf nog een sprankje hoop op een vervolg. Oud coach George zei soms: “US uit is altijd lastig.” Toch was de wedstrijd binnen het uur voorbij met een duidelijke 20-25 voor Peelpush. US speelde deze wedstrijd vooral tegen zichzelf en ervoer dat het inderdaad lastig volleyballen is tegen US heren 1. Wij verloren 0-3 van US, waardoor Peelpush er met de punten vandoor ging.

Na de wedstrijd hadden spelverdeler Dambrink en coach Pranger het over onze service. Pranger: “Wij moeten niet zoveel servefouten maken.” Dambrink: “Oh.”

Terwijl wij onze wedstrijd speelden gebeurde er buiten iets opmerkelijks: Twee Cition-parkeerwachters waren van plan een wielklem op een auto van scheidsrechter Van Distel zetten die te lang geparkeerd stond, maar plotseling merkten ze dat er een dode man in lag. Een van hen belde 112 en legde de situatie uit, de telefoniste vertelde hem: “We komen er zsm aan, waar bent u nu?” Parkeerwachter: “In de Sarphatistraat.” Telefoniste: “Kunt u dat spellen??” Parkeerwachter: “Uhh wacht even… “

De telefoniste wachtte een tijd maar hoorde niks en hing op. Een uur later werd de 112-telefoniste weer gebeld: “Ja, met Jansen van parkeerwacht Cition Amsterdam, we staan hier bij de Dam met een dooie vent in een auto.”

Gelukkig is het later helemaal goed gekomen met scheidsrechter Van Distel. Samen met Kort wist hij een prima partij te fluiten. De Kort zei onder het genot van een Jenever tegen Verheijden: “Jij moet niet zoveel netfouten maken!” En daar had hij groot gelijk in. Scheidsrechter Van Distel krijgt een 8,3 en de heer Kort krijgt een 8,4.

Normaal gesproken zijn de tribunes afgeladen, nu bleef men thuis om naar het Nederlands damesvolleybalteam te kijken. Dus liep Cition-parkeerwacht een grote omzet mis. Hierdoor hebben wij niet alleen de wedstrijd verloren maar ook onze boekwaarde bij Cition. Tot slot: Succes dames! Het gaat vast lukken tegen PSV!