Afscheid Brecht en Romy met verlies

25 maart 2015

Zaterdag 21 maart stond de wedstrijd tegen Alterno op het programma. De laatste wedstrijd voor twee van onze topspeelsters Brecht Gijsbertsen en Romy Beck. Beide dames gaan komende week onder het mes. Brecht wordt aan haar heup geopereerd en Romy aan haar knie. De voorbereiding voor een mooie laatste wedstrijd voor de dames waren al even in volle gang. Ballonnen werden gehaald, en leuzen voor op de spandoeken bedacht.

Helaas werd dit feestje even verstoord toen we op vrijdag avond te horen kregen dat wij niet in onze eigen hal ‘de Amstelcampus’ konden spelen vanwege een dubbele boeking met handbal. Gelukkig konden we uitwijken naar het USC Sciencepark zodat we deze twee dames toch hun laatste wedstrijd konden laten spelen. Spullen werden in de hal verzameld en door trainer/coach Eric Maan en manager Anna van Beek naar het Sciencepark vervoerd.

In de tussentijd was het in de kleedkamer van het USC ook een groot creatief spektakel. Stiekem hadden de andere teamgenoten eerder afgesproken om de spandoeken te gaan schrijven. Na veel gelachen en gepraat kwamen er de volgende teksten uit: “Brecht, Hips don’t lie, Sorry we have to say goodbye!” en “Romy, kick some Knee, See you next year!”. Het was nog een hele klus om de dames uit de kleedkamer te houden, maar uiteindelijke konden we het (redelijk) geheim houden.

Tijd om de voor ons nieuwe hal te inspecteren en het veld op te bouwen. Na een heuse ontdekkingsreis werden de palen, het net, de hyper moderne scheidsrechterstoel (kunnen we die niet meenemen), en de andere materialen gevonden, en arriveerde ook de spullen uit onze thuishal. Muziekje op, en gaan. De afgelopen twee weken hebben we kunnen nagenieten van een heerlijke en goede pot tegen Huizen waarin alles klopte, maar nu moesten we ons wel weer focussen op de wedstrijd tegen VV Alterno dames 2. Ook deze dames hebben twee weken geleden gestunt door 3-1 van Taurus te winnen, het beloofde dus een spannende partij te worden. Beide teams hebben de laatste tijd dezelfde tactiek, volle druk leggen en daarmee de tegenstander overrulen.

US begon met op Lisa op de spelverdeling, Laura Kim op dia, Ellen en Sanne op de passer-loper, Brecht en Eline op midden en Romy op de libero positie. We begonnen rommelig, en hadden moeite om te scoren. Alterno verhoogde de servicedruk steeds meer waardoor wij erg onder druk kwamen te staan. Ook de hard geslagen ballen op de rechtdoor kregen we niet onder controle. Deze set werd dan ook met 16-25 verloren. De tweede set liet hetzelfde beeld zien. Coach Eric wisselde Hanneke, Sophie en Lisanne het veld in om te proberen het gevoel van twee weken geleden terug te krijgen. Het ging al een stuk beter, maar helaas werd ook deze set verloren met 18-25.

De felheid die aan het eind van de 2e set al beter te zien was werd nog beter zichtbaar in de 3e set. Morena kwam ook het veld in. Er werd hard gewerkt. Romy, Hanneke en Sophie kregen de services onder controle en het lukte om de druk weer bij Alterno te leggen. Deze set werd met 25-17 door ons gewonnen. Ook het begin van de 4e set lukte het nog de felheid vast te houden. Helaas ontstond er, door een goede serviceserie van Alterno, weer een grote achterstand. Ellen en Sanne kwamen nog het veld in om de passjes weer te brengen en Laura Kim kwam om te serveren. Helaas pakte dit niet meer goed uit en werd ook deze set verloren (18-25). 1-3 verlies voor US dus!

Na de wedstrijd even flink balen, maar echt tijd daarvoor was er niet want we hadden slechts tien minuten de tijd om te douchen. Door deze stress vergaten we het baalgevoel, heeft snel douchen toch nog voordelen. Snel terug naar de eigen hal voor wat biertjes met de supporters die het aan hadden gedurfd om de reis naar het Sciencepark te maken. Top mannen! En door naar de Heeren van Amstel zodat Brecht haar heupjes nog even los kon gooien! Het feest ging nog door tot de late (of vroege) uurtjes!

Volgende week staat de uit wedstrijd tegen Taurus (de nummer één) op het programma. We zijn net zo gebrand als tegen Huizen om ze het erg moeilijk te gaan maken!

Brecht en Romy, we wensen jullie heel veel succes en sterkte met de operaties, en hopen jullie snel weer langs de lijn te zien!