Ecare Apollo 8 – USC US

2 december 2014

Afgelopen zaterdag mochten de spelers van US heren 1 een wedstrijdje spelen in het lommerrijke Borne, een rustiek dorpje ergens aan de Duitse grens. De reis naar Borne verliep voorspoedig, de voorbereidingen op de reis echter niet. De reisleider van dienst, we noemen geen namen, faalde compleet waardoor het hele reisschema meerdere malen werd gewijzigd. Het is maar goed dat de beste man niet bij de NS werkt want dan zou er nooit meer een trein op tijd rijden.

Enfin, uiteindelijk kwam de Amsterdamse selectie aan bij de sporthal ’t Wooldrik. Op de grote parkeerplaats werd al snel een mooi plekje gevonden. Aangezien de Amsterdammers geen parkeerautomaat konden vinden werd er navraag gedaan bij een local. Die vertelde dat er in heel Borne en omstreken geen parkeerautomaat te vinden is en dat je de auto gratis kan parkeren. Een welkome verrassing voor US heren 1.

Tijdens de voorbespreking citeerde George weer zijn favoriete voetbaltrainer: After this match we are looking at upstairs or downstairs. En vervolgens motiveerde hij zijn team om vooral upstairs te kijken. En dan de wedstrijd, na het eerste fluitsignaal wierp Apollo 8 de handdoek en US won zeer eenvoudig met 3-0. Enige hoogtepunt van de wedstrijd was een geweldige service van een van de middenmannen van US, we noemen geen namen. De bal werd op zo’n manier geraakt dat hij pardoes onder het net door ging. Het leverde de boetepot slechts twee streepjes op.

De cijfers voor de gouden bok: De scheidsrechters, zowel de eerste als de tweede, waren prima bezig. Ze vielen niet op en maakten goed gebruik van hun vlaggers. Ze namen geen rare beslissingen en hadden ook geen last van autoritaire trekjes. Beide scheidsrechters krijgen daarom een 6.9. De vlaggers van dienst waren weergaloos ze waren op geen enkele fout te betrappen en vlagden met een zekere flair. Wat ons betreft promoveren beide vlaggers per direct naar de eredivisie.

Aanstaande zaterdag mag US afreizen naar het saaie Hilversum om drie wedstrijdjes te spelen voor de beker. Op papier zijn wij de favoriet, maar in werkelijkheid zullen we tegen het einde van de dag niet bovenaan staan. De bekercompetitie is namelijk een farce en daar doen wij liever niet aan mee. Er werd al geopperd om het 2e of 3e of 4e van US te sturen, maar ook die teams hebben geen zin in een middagje Hilversum. Derhalve zullen wij zelf komen opdagen en plichtmatig in het veld staan, we hebben er nu al zin in. Tot zaterdag.