VV Alterno D2 – Pharmafilter US

25 november 2014

Zoals vrij kort geleden vermeld speelden wij afgelopen zaterdag uit in het altijd pittoreske Apeldoorn. Ter voorbereiding van deze wedstrijd werkten we donderdag een goede training af onder de bezielende begeleiding van coachduo Muis & Maan. De training ging dan ook niet ongesjemd voorbij en dat beloofde wat voor zaterdag. Met het wedstrijdverslag in het achterhoofd zorgden we ervoor scherp op de weg te letten in Apeldoorn opdat we in één keer soort van foutloos naar de klein maar fijne hal van Alterno zouden rijden. Dat was ook bijna gelukt, ware het niet dat Lisa de allerlaatste afslag miste en Eric een taxi belde.

Ondanks dit euvel waren we toch allemaal op tijd present en kon er nog genoten worden van een hapje en een drankje voor we ons op het strijdtoneel zouden begeven. Op dat strijdtoneel waren onze voorgangers kort geleden nog redelijk afgedroogd door het eerste Herenteam van de groenen – en daarmee waren wij dus gewaarschuwd voor gladheid.

Omdat onze tegenstanders niet zo goed waren in rechtdoor inslaan waren er voor aanvang alweer flinke verschuivingen te noteren in het sjemklassement, waarbij dit keer zelf bonusaftrekpunten gerealiseerd werden. Gelukkig bracht dit ons niet van de wijs en wonnen we de eerste set vervolgens met mooie cijfers.

De tweede set wilden we best zo verder gaan, het lukte alleen even niet meer om in te serveren. Een set winnen zonder inserveren is niet altijd even makkelijk, en dat bleek ook tijdens deze tweede set. Hoewel we wel leuke rally’s speelden (op de service van de tegenstander) verloren we deze set vrij dik en mochten we snel weer aan de kant staan waar zij bij aanvang van de wedstrijd niet wilden beginnen.

Waarom werd iets duidelijker toen we de derde set weer normaal gingen serveren en zowaar ook een heel aantal blokjes pakten. De mooiste service was de ace van Morena en het best gevierde blok vast en zeker ééntje van Marjolein. De vierde set was weer spannend (misschien lag het uitserveren aan de wind, tenslotte) maar we slaagden erin de servicedruk te behouden (en de scheids te sjemmen, ookal beweren sommigen van niet en telt ‘ie dus niet mee) en daarmee de wedstrijd met een mooie 3-1 overwinning af te ronden.

Dan nu de Regels & Tussenstand van de Sjembokaal

1) Er kan alleen gesjemd worden wanneer er gevolleybald wordt. Dus: tijdens training (maandag en donderdag tussen 19.00-21.00 of een klein beetje later als de training uitlloopt) en wedstrijden (vanaf het inlopen tot het laatste punt).
2) Een sjem telt pas voor het klassement wanneer minimaal 4 mensen aangeven de sjem te hebben gezien (dit om valsspelerij te voorkomen)
3) Een individu is gesjemd wanneer hij of zij een bal in het gezicht krijgt. Het gezicht is gedefinieerd vanaf de top van de wenkbrauwen tot de kin (maar de kin van onder telt als nek en daarmee niet als gezicht)
4) Schampen is ook en sjem. Een touché is tenslotte ook altijd een touché (behalve dan als de scheids het niet ziet)

De puntentelling:
+ –> Sjemmen van tegenspeler, medespeler, trainer, scheids, staf, publiek
– –> Gesjemd worden door tegenspeler, medespeler, trainer/ coach (laatstgenoemde alleen tijdens het inspelen voor de wedstrijd en training)

1 punt: simpele sjem zonder toeters of bellen
2 punten: sjem waarbij tranen vallen
2 punten: sjem welke resulteert in een wissel/ time out
3 punten: sjem welke resulteert in bloedneus
Verdubbelaar eind seizoen: sjem welke als resultaat heeft dat er iemand bewusteloos raakt (bij deze vorm van sjem worden aan het eind van het seizoen minpunten omgezet in pluspunten alvorens de verdubbelaar wordt toegepast)

Het is mogelijk jezelf te sjemmen, daarvoor krijg je 2 minpunten

De Stand (toevoegingen afgelopen week)

1. Ellen +3 (+1)
2. Lisanne +2,5 (+0)
3. Marjolein +2 (+0)
4. Brecht* (+1) & Laura Kim +1 (+0)
5. Morena, Lisa, Romy 0 (+0)

8. Sanne -1 (+0)
9. Sophie, Eline -2 (+0)

11. Hanneke -4 (-3)

* Over deze sjem door Brecht moet nog definitieve stemming plaatsvinden (ik gok dat ik ‘m niet krijg 🙁 )

Tot volgende week!