Next Volley Dordrecht – USC US

28 oktober 2014

Een week na het behalen van het algeheel kampioenschap van de eerste divisie mochten de Amsterdamse volleyballers afreizen naar Dordrecht, naar eigen zeggen de oudste stad van Holland, maar bovenal trotse drager van de rode lantaarn in de Topdivisie. Met gezonde tegenzin gingen de Amsterdammers op weg naar Dordrecht. Waarom met tegenzin hoor ik u denken. Nou de sporthal in Dordrecht is op Oud-Russische wijze gebouwd en dat niet bevorderlijk voor de knieen en enkels van volleybalspelers.
Bij binnenkomst in de sporthal werden de Amsterdammers met open armen ontvangen. Er werd gemeld dat het tot 19:00 happy hour zou zijn. In de voorbeschouwing van Next Volley stond dat de volleyballers uit Dordrecht nog steeds in de kleedkamer in Apeldoorn zaten, maar wat schetste onze verbazing. De NextVolleyers stond gewoon lekker te darten. Probeerde men ons op het verkeerde been te zetten? Waren ze bang voor de Amsterdamse volleybalkwaliteiten?

Het team van coach George was bijna compleet. Spelverdeler Dambrink was weer hersteld van zijn aandoening, maar nu was het aanvoerder Diepeveen die tegen een mysterieuze ziekte was aangelopen. Hij nam derhalve de rol van assistent-coach over. Tijdens de pre-bespreking werd er vurig gesproken over het nut van drie punten. De bespreking miste echter zijn uitwerking. De Amsterdammers startte op een te rustige manier aan de wedstrijd. Hierdoor kon Dordrecht lekker mee volleyballen en zelfs brutaal de leiding nemen. De wedstrijd kabbelde rustig voort, maar tegen het einde van de eerste set sloeg de sfeer om. Dordrecht was het niet eens met een beslissing van de scheidsrechter en verloor vervolgens het hoofd. US maakte daar op professionele wijze gebruik van en de eerste set was gewonnen. In de tweede set ging het snel. Binnen no time stond er 18-4 op de borden en was de wedstrijd gespeeld. Dat de derde set nog spannend werd had met name te maken met de servicedruk van de Amsterdammers, maar tegen het einde van de set was het wederom US die het hoofd koel hield en de wedstrijd won. De drie punt konden worden meegenomen naar Amsterdam. De grote vraag na afloop van de wedstrijd was hoe lang de Next-Volleyers deze in de kleedkamer bleven zitten.

En dan de gouden bok. De eerste scheidsrechter, meneer van Klink, floot een puike wedstrijd. Meestal maakte hij de juiste beslissing ook al gaf de vlagger iets anders aan. Maar als een speler aan de arm van een vlagger staat te trekken, dan zou je in theorie ook direct rood kunnen geven. Cijfer 7.2. De tweede scheidsrechter, meneer Klein Haneveld, deed zijn best, maar maakte een paar opzichtige foutjes, desalniettemin een 6.2. De speaker en zijn sidekick krijgen beide een 5.8, het inzetten van de liedjes was af en toe vals en de teksten waren niet bijzonder creatief.

Aankomend weekend heeft US geen wedstrijd op het programma. Het daaropvolgende weekend mogen we echter weer afreizen naar het volgende dorp aan de Merwede, Sliedrecht. Zoals een groot trainer zei eens: ‘that is another cook.’