USC US – SV Dynamo H2

20 oktober 2014

Na de overwinning op Webton Hengelo mocht US deze week sv Dynamo-2 verwelkomen in de Amstelcampus. Via de sociale media werd vernomen dat de Apeldoorners zich al maanden aan het voorbereiden waren op de wedstrijd om het algeheel kampioenschap van de eerste divisie. Daarmee bedoelden ze natuurlijk het verzamelen van kleingeld voor de parkeerautomaat. Door omstandigheden kon Gerben Dambrink deze wedstrijd niet spelen. Gelukkig werd hij foutloos vervangen door Kevin de Jong uit het tweede.

Tijdens de prebespreking besprak coach George de tegenstander. Het was een kort verhaal want hij wist niet veel van de jongens uit Apeldoorn. Het probeerde nog het wedstrijdverslag te halen, door wat willekeurige dingen te roepen, maar het was vooral de scheidsrechter die voor de wedstrijd de show stal. Met nauwkeurige meetinstrumenten werd het vak van de wisselspelers opgemeten en daarna werd de hoogte van het net een kleine 38 keer gecontroleerd.

Toen alles goed was bevonden kon de wedstrijd eindelijke beginnen. De eerste set begon US stormachtig, binnen een mum van tijd stond er 25-10 op de borden. Maar misschien kwam dit ook door de indruk die de ballenrollers maakten op de spelers van Dynamo. De tweede set werd door de scheidsrechter aan Dynamo geschonken. Zij pakten dit cadeautje me beide handen aan en besloten ook de derde set te winnen. Halverwege de 4e set kwam de ommekeer. Na een 7-2 achterstand was het volgens de Amsterdammers genoeg geweest. Coach George riep: “put a tooth on!” en zo gezegd zo gedaan. Bij 9-9 stond het weer gelijk en in de rest van de wedstrijd was US heer en meester. De Apeldoorners konden na een koude douche weer huiswaarts. En US mag zich een half jaar lang algeheel kampioen van de eerste divisie noemen.

En dan de cijfers voor de gouden bok. De eerste scheidsrechter, meneer Huising, scoort een tien voor het naleven van het protocol. Natuurlijk nemen dat cijfer mee in de totale beoordeling. Het eindcijfer is een 5.5. De tweede scheidsrechter meneer Van ’t Hof mocht voor de tweede keer arbiter zijn bij een wedstrijd van US. Tijdens de eerste wedstrijd scoorde hij een mooie 6.6. en ook deze keer deed de beste man het prima. Zijn cijfer een 6.2. Servicekanon Koolstra vond er het zijne van: “Het is het fluiten van de arbiters dat ons een peilloze doorkijk geeft op de vergankelijkheid.” Wat hij hier precies mee bedoelde wist niemand.

Volgende week spelen we tegen Next Volley Dordrecht, starttijd 19:00.