Pharmafilter US – Oskam Taurus

19 oktober 2014

In een heerlijk opgewarmde hal stond gisteren de wedstrijd tegen Taurus op het programma. Een tegenstander die tot nu toe geen punten heeft laten liggen.

De eerste set begonnen we met spelverdeelster Marjolein Meinders, middens Brecht Gijsbertsen en Morena Leter, diagonaal Laura Kim Nijhuis, passer-lopers Sophie ten Asbroek en Ellen Knip en libero Romy Beck.

Door de hoge temperaturen in de hal, begonnen we alsof we in de sauna zaten; zo min mogelijk bewegen en er verdomd mooi uitzien… (wat ons overigens best goed afging). Deze set eindigde in een stand die de temperatuur goed weergaf: 22-25 voor Taurus.

De tweede set begonnen we met dezelfde opstelling. Eenmaal gewend aan de temperatuur kwamen we wat beter uit de startblokken. Halverwege de set kwam spelverdeelster Lisa van de Geer in het veld voor Marjolein Meinders. En nadat Laura Kim iets te enthousiast aan het juichen was, waarbij ze haar enkel bezeerde, mocht Lisanne Scholte haar kunsten vertonen. Ondanks een 23-20 voorsprong, waren we in staat de set toch nog vakkundig weg te geven en won Taurus ook de tweede set: 23-25.

De blessure van Laura Kim bleek mee te vallen, dus zij mocht de derde set weer starten. Lisa van de Geer bleef staan. Toen de derde set eenmaal begonnen was, waren we gebrand om deze te winnen. En dat lukte dan ook: 25-18!

Met vernieuwd zelfvertrouwen begonnen we aan set 4. Dit bleek Amsterdamse bluf, want ook deze set ging naar de bezoekers: 21-25.

Hoewel alle punten meegingen naar Houten, was het wel een leuke pot. Er werd aan beide kanten hard gewerkt, waardoor het immer trouwe publiek de grote winnaar was; een stel knappe meiden en een mooie pot volleybal.

Dat deze wedstrijd beloond werd met een koude douche was een verademing, je gaat immers na een sauna ook in een koud dompelbad.

Volgende week reist US D1 af naar Groningen waar Donitas onze tegenstander is.

Ellen Knip