USC US – Webton Hengelo

13 oktober 2014

Afgelopen zaterdag mocht US heren 1 een wedstrijdje volleyballen tegen Webton Hengelo. Hengelo was voor US een onbekende tegenstander. De Amsterdammers verwachtten een twaalftal grote boeren, met getectyleerde koppen en handen als kolenschoppen die op hun trekkers naar de hoofdstad zouden komen, maar dat bleek niet helemaal te kloppen. Zo waren er dertien Tukkers en waren ze niet met de trekker, want dat was niet handig met het parkeren.

Aangezien de Hengelose ploeg een onbekende was voor US kon er tijdens de pre-bespreking over andere zaken worden gesproken. Zo werd het begrip ‘ecosysteem van het team’ bediscussieerd en werden er weer een paar wereldproblemen opgelost. De eerste twee sets was US oppermachtig. Met een goede servicedruk en een solide pass kon de het Amsterdamse spelletje gespeeld worden. De 2-0 voorsprong was dan ook een logisch gevolg. Tussen de tweede en derde set werd er geroepen dat we binnen het uur klaar konden zijn, maar daar hadden de Tukkers geen zin in. De verhoogde servicedruk bracht de Amsterdamse pass in problemen en de set werd terecht verloren. De vierde set leek een kopie te worden van de derde set. Maar een academische gele kaart voor Huijbers en een serviceserie van zeven punten deden de wedstrijd kantelen. De opgebouwde voorsprong gaven de Amsterdammers niet meer uit handen. En de drie punten bleven in Amsterdam. Webton Aanvoerder Heupers was onder de indruk van het Amsterdamse spel: “ik ben onder de indruk.” Hij was die avond van wel meer dingen onder de indruk.

En dan de cijfers voor de gouden bok. De eerste arbiter meneer Van Dam is een echte scheidsrechter, u weet wel, een scheidsrechter die zonder blikken of blozen de vlaggers overruled. Maar omdat het nog steeds week van de scheidsrechter is zien we dat deze keer door de vingers. Echter, twee keer te vroeg fluiten, is toch net iets te veel van het goede. Ondanks dat wij deze druistigheid kunnen waarderen zullen we toch een minpuntje moeten geven. Het is te vergelijken met te vroeg het veld in lopen na een time-out, dan wordt de speler in kwestie ook teruggefloten. Cijfer: 6.0. De tweede scheidsrechter, meneer Boumans is een goede peer. Wissels, netfouten, aansturen van de quickmoppers. Deze scheidsrechter kan het allemaal. Alleen stond hij wel een keertje in de weg, dat was jammer, cijfer een 6.7. Onze ballenrollers, een jeugdteam van CTO’70 uit Duivendrecht, waren wel in topvorm. Zij rolden een foutloze wedstrijd! Aanvoerder Diepeveen over de scheidsrechters: “de arbiters waren van gemiddeld allooi.”

Volgende week mag US weer een potje volleyballen. Dan staat de wedstrijd tegen SV Dynamo-2, de kampioen van de eerste divisie A, op het programma. De winnaar van die wedstrijd mag zich algeheel kampioen van de eerste divisie 2013/2014 noemen. De wedstrijd begin om 20:00 in de Amstelcampus.