Pharmafilter US D1 – ik wil van mijn auto af.nl/DeVoKoD1

13 oktober 2014

Na de mooie 3-0 overwinning op VVC Vught van vorige week, waren wij er deze week op gebrand dit ook aan ons eigen publiek te laten zien. Buiten kwam het met bakken uit de hemel, maar binnen werd de sfeer alleen maar beter. Vandaag stond de wedstrijd tegen ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo op het programma. Blijkbaar waren een paar meiden inderdaad al van hun auto af, want toen de warming-up begon waren ze nog niet compleet. Gelukkig voor DeVoKo had de 1e scheidsrechter ook wat problemen met de rit naar Amsterdam waardoor de aanvangstijd met 15 minuten werd verlaat. Onze warming-up werd even stilgelegd en zo hadden we nog even tijd om de mannen van h2 en H9 aan te moedigen. De sfeer zat er goed in en toen eindelijk ook de scheidsrechter gearriveerd was konden we om half 6 beginnen met de wedstrijd.

De starting-7 die het op mocht nemen tegen DeVoKo bestond uit Lisa van de Geer op spelverdeling, Lisanne Scholte op de diagonaal, Sophie ten Asbroek en Ellen Knip op de passer loper, Brecht Gijsbertsen en Morena Leter op midden en Romy Beck op de liberoplek. Het allereerste punt was veel belovend. Een snelle pass op Lisa, Morena die al in de lucht hangt en de bal perfect in haar hand gespeeld krijgt en die snoeihard op de grond bij de tegenstander slaat. Dat is een goed begin. Helaas liet de rest van de set een iets wisselender beeld zien. Het bleef steeds gelijk op gaan. DeVoKo verdedigde heel veel, waardoor het voor ons lastig was te scoren. Hierdoor kwamen wij niet lekker in ons spel. Gelukkig werd deze set met 25-22 toch gewonnen.

De tweede set liet een gelijk beeld zien. Het lukte ons niet goed om in ons spel te komen. Af en toe lieten we weer even zien wat we konden, maar vaak was het toch wat rommelig. Marjolein Meinders kwam het veld in om het blok te versterken. Ondanks dat het niet helemaal goed liep bleven we hard werken, zodat we uiteindelijk ook deze set met 25-22 wonnen.

De derde set begon precies hetzelfde als de 1e set, weer een keiharde smash van Morena! DeVoKo ging nog meer en beter verdedigen. Wij wisten niet dat je met 7 libero’s in het veld mocht staan. Hierdoor werd ons spel nog rommeliger. Gelukkig konden we af en toe wel laten zien wat we konden en stonden we in de eindfasen iets voor, maar DeVoKo liet dat niet zomaar gebeuren en kwam terug naar een gelijke stand. Sanne Honselaar kwam nog even het veld in voor Sophie, maar dat mocht niet baten. De 3e set werd met 22-25 verloren.

De vierde set konden wij eindelijk wat beter spel laten zien. De gehele set ging het weer gelijk op. Het lukte ons niet goed om de verdediging van DeVoKo te breken. Lisa werd nog gewisseld met Marjolein en Laura-Kim Nijhuis nam de diagonale plek over. Uiteindelijk konden wij toch een voorsprong behalen en werd deze set met 25-23 gewonnen! 3 punten erbij!

Zo hebben we er onnodig een spannende wedstrijd van gemaakt. Volgende week mogen we het goed maken want dan spelen we weer thuis, en deze keer tegen Oskam Taurus, welke 2e staan op de ranglijst. Hier zullen we wel ons eigen spel moeten laten zien om kans op winst te hebben.

Oh ja, voor de oplettende lezer: De uitslag in dit verhaal is anders dan de uitslag op de NEVOBO site. Dat krijg je als je na de wedstrijd een feest hebt, en sommige mensen in de hal al vanaf 14:00uur aan het bier zitten! De stand in dit verslag is de enige juiste stand!

Ook hebben wij de scheidsrechters nog een klein presentje gegeven i.v.m. de week van de scheidsrechter.

10351745_731221786971156_8588159109458089865_n

Sanne Honselaar