VVC-Vught – Pharmafilter US

6 oktober 2014

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd VVC-Vught – Pharmafilter US op het programma. Door een foute berekening van de Tomtom kwamen we eerder in Vught aan dan verwacht, maar daar zagen we het voordeel wel van in: er was genoeg tijd om ons voor te bereiden. Zo hebben we eindelijk besloten in welke outfit we aankomende zaterdag naar het US-feest gaan, zijn we nu heel goed in het maken van team-selfies en ook onze catwalk-skills hebben we even kunnen oefenen!

Na al het plezier moest de knop wel even omgezet worden. US was namelijk naar Vught gekomen met maar één doel: 3 punten meenemen naar Amsterdam! Met Marjolein Meinders, Laura Kim Nijhuis, Ellen Knip, Morena Leter, Brecht Gijsbertsen, Hanneke Braakhuis en Romy Beck begonnen we aan de eerst set. De start was wat stroef, waardoor de score gelijk op ging. Maar door hard te werken en de luide aanmoedigingen van de wissels, werd uiteindelijk de eerste set gewonnen. (21-25)

In de tweede set kwam US door een goede service serie van Hanneke al snel op voorsprong. We kwamen lekker in ons spel en dat resulteerde in mooie rally’s, veel hard geslagen ballen, fraaie kill blocks en een goede servicedruk zorgde ervoor dat we al snel op setpoint kwamen. Na een lange rally probeerden we de set in stijl af te sluiten met een omhaalbal van Morena, maar die mislukte helaas. Ach ja, er moet nog wel wat te oefenen zijn op de training….. ! Even later was het wel raak en zo won US ook de tweede set. (18-25)

De Pharmafilter dames waren nu echt op stoom en VVC kreeg geen ruimte om zich terug in de wedstrijd te spelen.. Een snel opgebouwde voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. (16-25)

De eerste 3-0 overwinning van Pharmafilter US is een feit en daar zijn we heel blij mee!

Volgend weekend staat de thuiswedstrijd tegen ikwilvanmijnautoaf/DeVoKo op het programma. Dat zal een zware wedstrijd worden, maar US heeft er zin in!

Sophie ten Asbroek