Compaen – USC US

6 oktober 2014

Wist u dat Compaen zich de meest noordelijk spelende ploeg van de Topdivisie mag noemen. Waarschijnlijk niet, ten eerste omdat u waarschijnlijk niet weet waar Oostzaan ligt en dat is logisch het is immers een gemeente met 9000 inwoners. En ten tweede omdat u verwacht dat er ergens in de noordelijke provincies nog wel een topdivisieteam rondloopt, maar dat is gelukkig niet zo, dat zou te ver rijden zijn.

Jullie favoriete volleybalteam moest dus naar het noordelijkste puntje van de Topdivisie om een potje te volleyballen. De winterjassen en schaatsen werden uit het vet gehaald, want misschien zouden ze nog van pas komen en de buitenlanders werd verteld dat we waarschijnlijk een ijsbeer zouden tegenkomen. De Amsterdammers gingen dus warm gekleed en vol goede moed op weg naar Oostzaan. Vorig jaar werd er twee keer van Compaen gewonnen dus waarom zou dat dit jaar anders zijn. Bij aankomst werd er nog even gezocht naar een parkeerautomaat, maar ook in Oostzaan hoef je niet te betalen om je auto te parkeren.

Tijdens de pre-bespreking sprak coach George met vuur over ballen, enthousiasme en andere eigenaardigheden. En zijn speech werkte, want US kwam beslagen ten ijs. De eerste set werd met overtuiging gespeeld, US timmerde Compaen de Sporthal uit, het publiek verstomde en het leek een eenvoudige middag te worden voor de Hoofdstedelingen. Maar op een goede eerste set volgde, zoals gewoonlijk, een slechte tweede en een matige derde set, en Compaen kwam zomaar met 2-1 voor. In de vierde set kon US het spel van de eerste set weer oppakken. Bij Compaen brak er iets en er waren geen ijsberen meer op de weg. De eerste overwinning in de Topdivisie was een feit. Vooral koffiejuffrouw Tinny, de beste koffiejuffrouw van heel Oostzaan, was zo blij met de overwinning van de Amsterdammers dat ze de Hoofdstedelingen maar bleef voorzien van versnaperingen.

En dan de cijfers voor de gouden bok. Aangezien het de week van de scheidsrechter is krijgen beide scheidsrechters een half punt extra. De eerste arbiter meneer Pool, voelde zich op zijn gemak in het noorden en deed wat hij moest doen: fluiten, cijfer is daarom een 6,6. De tweede arbiter mevrouw Pieterman deed ook wat ze moest doen: wissels aangeven, fluiten voor netfouten en kijken over er geen vreemde dingen op het strafbankje lagen, cijfer een 6.4. Spelverdeler Van Houten over de arbiters: “Ze deden niets bijzonders.”

Aanstaande zaterdag komt Webton Hengelo, de ploeg uit het meest oostelijke puntje van de Topdivisie, de parkeerautomaat vullen: 20:00 in de Amstelcampus.