Pharmafilter US weet het goede spel niet vast te houden

24 september 2014

Wedstrijdverslag US Dames 1 zaterdag 20 september 2014

Afgelopen zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd op het programma. In de Pica Mare werden we ontvangen met echte Amsterdamse liedjes waardoor we ons wat meer op het gemak voelden. We waren immers ver van huis.

Na onze gebruikelijke warming up mochten we dan eindelijk voor de echte punten gaan spelen. Met Ellen Knip, Sophie ten Asbroek, Brecht Gijsbertsen, Morena Leter, Lisanne Scholte, Lisa van de Geer en libero Romy Beck werd de eerste set overtuigend gestart. Door de lage foutenlast, goed spel en hard werken werd de eerste set binnen gehaald. (20-25)

In de tweede set werd hetzelfde spel gespeeld. Helaas waren de Flamingo’s ook beter gaan spelen halverwege de set en zakte de servicedruk van US weg waardoor de Flamingo’s er met de setwinst vandoor gingen. (25-22)
De derde set namen de Flamingo’s het initiatief. US bleef achter de feiten aan lopen en anticipeerde weinig op het spel van de Flamingo’s. Met een aantal wissels, waarbij Marjolein Meinders, Laura Kim Nijhuis en Hanneke Braakhuis het veld mochten betreden, werd nog geprobeerd het roer om te gooien. De achterstand was te groot om in te lopen, waardoor we op een 2-1 achterstand in sets kwamen. (25-11)

Het team dat de derde set had uitgespeeld, bleef staan in de vierde set. Ondanks verwoede pogingen om het tij te keren keken we snel tegen een achterstand aan.  Deze was niet meer om te buigen en daarmee wonnen de Flamingo’s ook de vierde set. (25-17)

Een 3-1 verlies van de Flamingo’s wat voelde als een teleurstellende uitslag nadat de eerste twee sets op hoog niveau werden gespeeld.

Volgend weekend staat de eerste thuiswedstrijd in de Amstelcampus op het programma. Sliedrecht Sport dames 2 is dan de tegenstander. Tegen dit team is pas nog geoefend in de voorbereiding. Een jong, talentvol team dat met vier keer per week trainen de nodige stappen zal maken in hun ontwikkeling. Voor Pharmafilter US is het dus zaak om weer een goede start te maken en die vast te blijven houden.

Zaterdag 27 september 17.15 Pharmafilter US D1 – Sliedrecht Sport D2