Verdiend bier voor Dames 2

8 oktober 2017

Na een lange week wachten, was het eindelijk zo ver.. om 13:30 uur vertrokken we met Pharmafilter US D2 richting Soest om het op te gaan nemen tegen van den Hengel Sovoco dames 1. Zij hadden vorige week vier punten gepakt maar wij wilden deze week laten zien dat die score niks voorstelde. (1) In de drukke kantine (PRIKKELS!) lag een programma boekje van Sovoco. Deze was echt errrruugggrappig, want zij dachten dat er wat te halen viel. Wij hebben in ieder geval die punten met succes binnen gehengeld. Tijdens het inslaan zagen we al dat ze een beetje slapjes de ballen aan het in hengelen waren.

De hal en het team Sovoco staan om hun rumoer en arrogantie bekend, maar vanaf het eerste punt overklasten wij dit lawaai met ons enthousiasme. De eerste set begonnen we met Hosselaar, de dwerg uit grunn, onze diëtiste, vakantieganger, miss bizzy en onze twerkqueen. Al gauw bleek dat de libero van Sovoco niet de beste was in passen, en hier werd gretig gebruik van gemaakt. De ene na de andere ketser vloog tegen de muur aan. Hierdoor hadden we de hele set een aantal punten voorsprong en konden we de set punt voor punt binnen gaan slepen. (1) Met 25-19 maakten wij het af.

De tweede set bleven dezelfde meisjes in het veld en was hun libero spontaan ziek geworden van het ketsen. Deze set werd een lekkere walk over. 25-15

De derde set werd er niets veranderd aan de begin opstelling van de eerste twee sets. Bij Sovoco was echter een fatale fout gemaakt in de begin opstelling. Dit zorgde voor chaos in het veld bij Sovoco, helaas waren wij hun slordige spel gaan overnemen. Deze set werd er meer geluld en werden er meer kaarten uitgedeeld dan echt gevolleybald. Na een dip bleven we koel en haalden de set binnen met 25-20. De winst was binnen!

De vierde set bleef onze opstelling staan maar kwam Irene (D4) halverwege de set in. Met een heerlijke service serie liet zij even zien dat ze niet voor niets bij ons inviel, bedankt Irene! De set ging gelijk op, tot halverwege. Sovoco maakte een service serie waardoor we tegen een 5 à 6 punten achterstand aan keken. (1) Er werden nog enige wissels gedaan. We knokten ons nog terug tot drie punten, maar het leek erop dat al ons kruit verschoten was. Helaas verloren we deze set met 25-19, maar onze winst leverde Sovoco hun eerste verlies op in deze competitie. (1) Zelfs #4 Bitch No 1 stond met haar bek vol tanden…

Dus 1-3 winst en achteraf bleek dat de concurrentie punten had laten liggen, staan we ineens gedeeld 1e. In de bijlage is het commentaar van onze sportieve tegenstander te vinden, wij zijn heel benieuwd wat hun coach daarop te zeggen had….

Volgende week komt Inter Rijswijk bij ons op bezoek in de amstelcampus, zij hebben net als ons 12 punten. Wie weet wordt het deze week wel een echte wedstrijd. Komt dat zien, zaterdag 14 oktober om 14:15 uur in de Amstelcampus!