Laudame Financials VCN – Pharmafilter US Dames 1: Een valse start

28 september 2017

Persoonlijk ben ik meer iemand die vooruit kijkt, naar de toekomst. Als je dan wordt gevraagd om een keer terug te kijken naar het verleden, kijk je graag terug naar mooie herinneringen of momenten. Helaas was de wedstrijd van afgelopen zaterdag dat niet, de muziek tijdens de wedstrijd overigens wel.

Onze basisopstelling bestond uit; Lidl de Groes, Brecht Gijsbertsen, Lisan Kok, Loladina Zwaanswijk, Saskia Bos, Sarah Daalderop en onze kast van een libero Ruth Zijlstra. We begonnen de wedstrijd niet zoals we gewend zijn, allemaal hier en daar een foutje en we stonden 5-0 achter, na een time-out probeerden wij terug te komen, maar liepen we constant achter VCN aan. De eerste set resulteerde in een verlies van 25-17.

De tweede set starten we met dezelfde opstelling, frisse start en ging het redelijk gelijk op. We hadden wat meer servicedruk, maar onze verdediging en blokkering stonden nog niet zoals dat hoorde. Ondanks dat we nog set-point voor stonden, wisten wij deze weg te geven en zagen we deze set in 26-14 eindigen.

De derde set begonnen we met een andere opstelling; Taraymie Blijert kwam erin voor Sarah Daalderop. We wisten weer wat killblocks te maken en konden redelijk meekomen. Helaas toen het einde van de set naderde speelden we weer slordig en wisten we ook deze set te verliezen met 25-21.

Kortom, wij waren zeker niet op ons best, maar er gaan ook zeker credits uit naar onze tegenstander VCN. Ze hebben een goede wedstrijd gespeeld met veel servicedruk, aanvalskracht en waren ook verdedigend zeer goed. Wij kijken dan ook zeker uit naar onze revanche thuis! Aankomende zaterdag spelen we tegen VV Alterno thuis. Wij hopen onze trouwe fans dan weer te zien en te belonen op onze eerste overwinning.